Architect ontwerpt woning voor een ouderen stel

Voor drie generaties, twee katten en één hond die onder één dak wonen, zou een beetje krap worden, dus besloten de grootouders om een ​​overgebleven hoek van hun eigendom te gebruiken om hun eigen te laten bouwen. Voor het ontwerp en inrichting van de woning, werd hulp ingeschakeld van Zwitsers architectenbureau Daniele Claudio Taddei.

Architect ontwerpt woning voor een ouderen stel

Het materiaal van het huis was vanaf het begin helder, een houten houtconstructie, maar het duurde een tijdje om te beseffen wat nodig was. Dit proces van het verminderen en verliezen van ballast terwijl de bouwkosten binnen een nauw bereik werden gehouden, werd ook in het project weerspiegeld.

Trap

Vanwege de grootte van het perceel is gekozen voor een verticaal huis. Wetende dat met de trap op deze leeftijd een uitdaging kon worden. Het moest groot genoeg zijn voor veiligheid en comfort, maar klein genoeg om in de kamer te passen. Het ontwerp van de trap de trap was dus cruciaal. Ze hebben gekozen voor een fijne minimalistische metalen trap met roestvrij stalen trapleuning net balustrade netten voor voor bescherming. Er werd nog gedacht voor een traplift, maar dat hebben ze voor nu achterwege gelaten.

Architect ontwerpt woning voor een ouderen stel

Architect ontwerpt woning voor een ouderen stel

Architect ontwerpt woning voor een ouderen stel

Architect ontwerpt woning voor een ouderen stel

Integratie tussen binnen en buiten

Rond de trap ontwikkelde zich het huis: de ingang bevindt zich op straatniveau, die ook dienst doet als wasruimte, met het gastenbad dat fungeert als een hondendouche. Op de begane grond kan de woonkamer volledig worden geopend worden met opvouwbare glaspanelen naar de tuin in het zuiden. Op deze manier wordt binnen en buiten geïntegreerd en wordt er een ruimtelijk gevoel van openheid gecreëerd. Om dezelfde reden zijn keuken en eetkamer tot een minimum beperkt. Strategisch geplaatste verticale ramen laten je nog steeds de straat zien en je niet geïsoleerd voelen.

Op de tweede verdieping, met uitzicht op de luchtige trap, vind je de badkamer en twee slaapkamers. Eén slaapkamer heeft een geheime deur die direct naar de kamer van de kleindochters leidt, waardoor babysitten erg gemakkelijk wordt.

Modern, minimalistisch interieur

Het vinden van een balans tussen wit, schoon minimalisme en landelijke rust leidt tot de keuze van het materiaal en de kleur van de houten vloer, en het materiaal en de kleur van de gevel, die passen op de opnieuw aangelegde oprit. De patch van de nieuwe tuin werd ook heel rustiek en natuurlijk gehouden met stenen en grind, waardoor het onderhoud werd beperkt en de inheemse planten en dieren een nieuwe leefruimte kregen.

Het project moderniseerde en zuiverde het uiterlijk van beide huizen, waardoor ze een onderscheidend gezicht kregen in deze buitenwijk uit de jaren 60.

Architect ontwerpt woning voor een ouderen stel

Architect ontwerpt woning voor een ouderen stel

Architect ontwerpt woning voor een ouderen stel

Architect ontwerpt woning voor een ouderen stel

Architect ontwerpt woning voor een ouderen stel

Architect ontwerpt woning voor een ouderen stel

Architect ontwerpt woning voor een ouderen stel

Architect ontwerpt woning voor een ouderen stel

Door in Huis inrichting op 10 augustus 2018
Facebook Twitter

Laat een reactie achter!

Laat een reactie achter via onderstaand formulier.

Of laat een reactie achter via Facebook!